Vliv velikosti obce na její financování - Fialová, Barbora; Sedmihradská, Lucie; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá vlivem velikosti obce na její financování a to jak z pohledu příjmů, tak výdajů. Cílem této práce je posoudit výhodnost sloučení malých obcí k obci větší a odhalit některé oblasti, kde může velikost obce hrát roli z pohledu jejího financování. Práce je členěna na tři části. V první kapitole je proveden přehled teoretických poznatků týkajících se tématu, pro lepší pochopení dalších dvou částí. Ve druhé a třetí části je již provedena praktická případová studie na příkladu šesti malých obcí a jednoho většího města. Ve druhé části je analýza zaměřena na příjmovou stranu rozpočtů. Ve třetí části pak na výdajovou stranu rozpočtů obcí. V průběhu práce jsou uváděny dílčí závěry o výhodnosti či nevýhodnosti sloučení obcí.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses