Využití a důsledky elektronického hlasování v Estonsku - Pelíšková, Dana; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Evropa se dlouhodobě potýká s klesající volební účastí, zejména mladé generace představují nejpočetnější skupinu absentujících voličů, a právě elektronické hlasování má tento trend změnit. Mnoho evropských států již zavedlo pilotní projekty elektronických voleb, ale zatím jediným státem světa, kde se konaly celorepublikové elektronické volby, je Estonsko. Právě případ Estonska se stal předmětem mé práce. Konkrétně pak práce pojednává o politických důsledcích zavedení elektronického hlasování a o tom, zda byly skutečně naplněny argumenty pro zavedení e-voleb.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses