Daňové výnosy v postsocialistických zemích Evropské unie - Tychnová, Michala; Izák, Vratislav, 1941-; Blažek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Předmětem diplomové práce je analýza daňových výnosů postsocialistických zemí, které jsou členy Evropské unie. V teoretické části popisuji daňové systémy jednotlivých států. V praktické části srovnávám daňové výnosy deseti postsocialistických zemí. Analyzuji jejich daňovou kvótu a její strukturu a rozpočtové určení daní. Dále porovnávám daňové výnosy postsocialistických členských států a patnácti původních členských států Evropské unie. Zaměřuji se opět na daňovou kvótu, daňový mix a rozpočtové určení daní. Z analýzy vyplývá, že daňová kvóta postsocialistických zemí je nižší než ve starších členských zemích Evropské unie a stále klesá. Většina daňových příjmů postsocialistických zemí plyne z nepřímých daní, především daně z přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses