Příčiny bankrotu společnosti Lehman Brothers - Spěváková, Ilona; Marek, Petr; Daněk, Stefan Svatopluk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
V první části bakalářské práce na téma "Příčiny bankrotu společnosti Lehman Brothers" jsou popsány především příčiny největšího bankrotu v historii Spojených států amerických, potažmo celosvětové hospodářské krize. Ať už to bylo přijetí zákona CRA, zrušení Glass-Steagallového zákona, následná deregulace, či vytvoření nového procesu sekuritizace. Ve druhé kapitole práce je zmíněn okamžik, kdy se systém začal hroutit a kdy se u velkých společností objevila krize likvidity, která se především pro 4. největší investiční banku stala osudová. Poslední část výkladu o pádu Lehman Brothers je věnována období po kolapsu banky. Práce se zaměřuje na průběh bankrotního procesu v USA, na škody způsobené zkreslenou realitou poté, co účetní podvody začaly vyplouvat na povrch, dále na nadcházející následky pro globálně provázanou ekonomiku a především na nastínění ponaučení, které z toho vyplývají.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses