Transformace výsledku hospodaření na daňový základ ve státech EU - Semerádová, Markéta (2012)
Tato diplomová práce propojuje účetní a daňové aspekty problematiky vykazování účetního zisku a jeho následné úpravy na základ daně z příjmů právnických osob. Vysvětluje, jak je upravován účetní výsledek hospodaření na daňový základ, a jak se přistupuje k aplikaci IFRS při sestavení účetních závěrek všech společností, a to v České republice a v ostatních členských státech Evropské unie.