Analýza podpory regenerace brownfields poskytované ze státních programů a fondů EU v ČR v období 2007 až 2011 - Švorc, Martin (2012)
Bakalářská práce analyzuje definice brownfields i jejich kategorizaci. Soustřeďuje se na jejich příčiny a důsledky. Připomíná vliv trhu na brownfields (pozitivní a negativní externality, nákladovou mezeru). Analyzuje vybrané dotační programy (Operační program Podnikání a inovace, Operační program Životní prostředí a Regionální operační programy) a ekonomicky hodnotí úpravy brownfields (připomíná výhodnost fondů EU přispívajících k jejich realizaci).