Vliv členství v AIESEC na následnou pracovní kariéru absolventů VŠE - Bochkareva, Ekaterina; Lukeš, Martin, 1976-; Petržela, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Abstrakt Tato práce se věnuje otázce klíčových kompetencí a je aktuální pro studenty, kteří chtějí uspět při hledání práce a rozhodují se, jestli vlastní dobrovolná mimoškolní aktivita během doby vysokoškolského studia pomůže jejich záměru. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jestli působení studenta v AIESEC ovlivňuje jeho budoucí kariéru. Aby bylo možné odpovědět na hlavní výzkumnou otázku, bylo provedeno dotazníkové setření, kterého se zúčastnilo 139 absolventů AIESEC různých let. Po dotazování a porovnání výsledků s tím, jak vnímají svoje úrovně kompetence absolventi VŠE, došla autorka k závěru, že členství studenta v AIESEC zlepšuje zejména úroveň komunikačních, manažerských a sociálních dovednosti. Těmi jsou: cizí jazyk, komunikace s lidmi, vyjednávání, práce v mezinárodním prostředí, týmová práce, organizace a řízení kolektivu, prezentace a písemný projev. Pro kompetence, ke zlepšení kterých AIESEC přispívá v menší míře, vypracovala autorka doporučení, které by mohly být na pobočce uplatněny. Kromě toho, v práci byla analyzována úspěšnost uplatnění absolventů AIESEC na trhu práce porovnáním počtu řízených organizačních jednotek a výše hrubého měsíčního příjmu s absolventy VŠE.
Vedoucí práce: Martin Lukeš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses