ANALÝZA FINANCOVÁNÍ SYSTÉMU TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR – JE SOUČASNÝ SYSTÉM EFEKTIVNÍ? - Šantorová, Jana; Dočkal, Dalibor; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou financování vysokoškolského vzdělávání v ČR a je souhrnným pohledem na efektivnost financování samotného terciárního systému a jeho legislativní úpravu. Teoretická část se zabývá přiblížením českého systému terciárního vzdělávání a je celistvým podkladovým rámcem samotné analýzy. V analytické části nechybí aplikace vlastního příkladu. Ten ztotožňuje rizika a náklady firmy s existujícími náklady pro studenty a také s rizikem, kterým je nejistý výsledek jejich úspěchu či uplatnitelnosti jakožto absolventů. Konfrontuje tak existenci zcela veřejného financování. V práci nechybí prvek mezinárodního srovnání v podobě komparace se systémy fungujícími v Rakousku a ve Spojeném království, ve kterých následně nalézá komponenty použitelné v českém terciárním systému.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses