HISTORIE DŮCHODOVÉ FORMULE - Soldátová, Zuzana (2010)
Diplomová práce se zabývá vývojem důchodové formule a jeho detailní analýzou od roku 1996 do roku 2012. Teoretická část se věnuje důchodovému systému obecně a zařazení důchodového systému České republiky mezi systémy zemí OECD. V praktické části se zabývám analýzou jednotlivých prvků fomule, kde zjišťuji, jak velký dopad má změna těchto prvků na konečnou výši starobního důchodu, a které z těchto prvků přispívají k zásluhovosti či solidárnosti důchodového systému.