Socioekonomické aspekty integrace cizinců v Německu - Němejc, Pavel; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Integrace imigrantů do německé společnosti se v posledním desetiletí stala předním tématem německé politické i společenské diskuse. Cílem této práce je zanalyzovat stav hlavních socioekonomických oblastí integrace v Německu a zhodnotit úspěšnost vládní integrační politiky. První kapitola této práce je věnována vysvětlení důležitosti integrace a jejích obecných principů na pozadí vybraných kulturních a ekonomických teorií a studií. Druhá kapitola se zaměřuje na historická východiska integrace, která vytvořila charakteristické podmínky pro integrační procesy v SRN, přičemž důraz je zde kladen hlavně na období po druhé světové válce. V třetí kapitole je analyzován stav integrace a vládní integrační politiky v oblastech související legislativy, vzdělání a pracovního života migrantů za využití případových studií a poznatků z osobních rozhovorů s experty na integraci.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses