Daňově efektivní akviziční struktury v České republice a související judikatura Soudního dvora EU - Jedlička, Petr (2012)
Tato diplomová práce se zabývá akvizicemi mezi společnostmi a zkoumá jejich daňové aspekty v rámci právního řádu České republiky. V kontextu daňového hlediska je analyzována také obchodněprávní a účetní stránka vybraných typů akvizic. Hlavním cílem práce je identifikace a kvalitativní a kvantitativní zhodnocení daňových dopadů pro zúčastněné strany akvizice. Autor se dále zaměřuje na identifikaci legálních forem akvizic v rámci právního řádu České republiky, analýzu účetních dopadů akvizičních variant a analýzu judikatury související s daňovou stránkou této problematiky. Tyto dílčí aspekty do jisté míry vymezují pomyslné mantinely zkoumání a hodnocení daňových dopadů jednotlivých alternativ akvizičních struktur.