Daňově efektivní akviziční struktury v České republice a související judikatura Soudního dvora EU - Jedlička, Petr; Frýzek, Libor; Jelínek, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zabývá akvizicemi mezi společnostmi a zkoumá jejich daňové aspekty v rámci právního řádu České republiky. V kontextu daňového hlediska je analyzována také obchodněprávní a účetní stránka vybraných typů akvizic. Hlavním cílem práce je identifikace a kvalitativní a kvantitativní zhodnocení daňových dopadů pro zúčastněné strany akvizice. Autor se dále zaměřuje na identifikaci legálních forem akvizic v rámci právního řádu České republiky, analýzu účetních dopadů akvizičních variant a analýzu judikatury související s daňovou stránkou této problematiky. Tyto dílčí aspekty do jisté míry vymezují pomyslné mantinely zkoumání a hodnocení daňových dopadů jednotlivých alternativ akvizičních struktur.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses