Ocenění společnosti Gastroma, a.s - Nováková, Kateřina (2012)
Cílem této práce je určit odhad tržní hodnoty podniku Gastroma a.s. k 1.1.2010. První část práce se zaměřuje na analýzu podniku z hlediska strategického a finančního. Na jejich základě jsou určeny generátory hodnoty a sestaven finanční plán. Ze zjištěných výsledků byl vyřčen předpoklad omezeného trvání podniku. Jelikož podnik disponuje určitým technickým a technologickým základem byla jeho hodnota odhadnuta pomocí hlavní výnosové metody DCF Entity, kde za pokračující hodnotu je brána exit value, nebo-li výstupní hodnota, za kterou bude podnik na konci první fáze prodán. Za podpůrnou metodu bylo vybráno tržní porovnání srovnatelných podniků.