Ocenění společnosti Gastroma, a.s - Nováková, Kateřina; Mařík, Miloš, 1947-; Tůma, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této práce je určit odhad tržní hodnoty podniku Gastroma a.s. k 1.1.2010. První část práce se zaměřuje na analýzu podniku z hlediska strategického a finančního. Na jejich základě jsou určeny generátory hodnoty a sestaven finanční plán. Ze zjištěných výsledků byl vyřčen předpoklad omezeného trvání podniku. Jelikož podnik disponuje určitým technickým a technologickým základem byla jeho hodnota odhadnuta pomocí hlavní výnosové metody DCF Entity, kde za pokračující hodnotu je brána exit value, nebo-li výstupní hodnota, za kterou bude podnik na konci první fáze prodán. Za podpůrnou metodu bylo vybráno tržní porovnání srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses