Ocenění čistého obchodního majetku společnosti Pragoprojekt, a.s. - Osláčová, Miloslava; Maříková, Pavla, 1965-; Menčlová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem diplomové práce je odhadnout tržní hodnotu společnosti PRAGOPROJEKT, a.s. k 1. 1. 2010. Práce je rozdělena do pěti základních částí. První část začíná přehledem základních informací o oceňované společnosti. Následně je provedena strategická analýza, jejímž úkolem je vymezení relevantního trhu a prognóza tržeb. Na strategickou analýzu navazuje finanční analýza, která má za úkol prověřit finanční zdraví a případně odhalit finanční rizika společnosti. Ve třetí části práce jsou analyzovány a prognózovány generátory hodnoty, na jejichž základě je sestaven kompletní finanční plán. Na závěr je provedeno výsledné ocenění společnosti výnosovou metodou DCF Equity a metodou srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses