Demografické aspekty důchodového systému ČR a Norska - Petráňová, Lenka; Klazar, Stanislav, 1974-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vlivu trendů jednotlivých demografických aspektů na současný důchodový systém České republiky a Norska. Zároveň se věnuje popisu a komparaci systému starobního důchodu, včetně jeho reformy, v rámci obou států. Dále zjišťuje, jak občané vnímají vývoj jednotlivých demografických aspektů, co si myslí o stavu a reformách současného důchodového systému, a jak si představují své zajištění na stáří. Kromě porovnání českého a norského důchodového systému přináší také inspiraci v oblasti samotných demografických aspektů, nastavení důchodového systému, státního aparátu a společnosti.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses