Důvody zanedbání historických či architektonicky významných objektů v centrech měst s důrazem na hlavní město Prahu - Tomková, Kateřina; Novák, Zdeněk, 1958-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá problémem zanedbaných architektonicky či historicky významných budov. Cílem práce je zmapovat právní, ekonomické a společenské prostředí v České republice a vyhodnotit, jaké jsou hlavní příčiny existence ohrožených objektů v centrech měst. Teoretická část se zaměří na pojetí vlastnického práva, legislativní opatření, které mají k dispozici správní orgány v České republice. Je brán v potaz i společenský aspekt, normy, smýšlení a hodnotový systém obyvatel. V práci je zahrnuto i hledisko ekonomické, tedy architektonické dědictví jako součást trhu. Praktická část se věnuje dvěma objektům, které do této problematiky spadají. Je provedena analýza od počátku vzniku staveb, zmíněna je původní funkce objektu, změny ve vlastnictví, období socialismu, privatizace, současný stav a záměry vlastníka. Následuje zhodnocení situace a nástin budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Zdeněk Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses