Možnosti financování činnosti profesionálního a amatérského divadelního souboru v podmínkách Středočeského kraje - Boháčová, Monika (2012)
Teoretická část bakalářské práce pojednává o významu divadel, a to těch profesionálních i amatérských. Přibližuje právní formy, jaké divadla v České republice nejčastěji nabývají a zabývá se i různými zdroji financování divadel s důrazem na srovnání možností profesionálního a amatérského divadla. V praktické části je nastíněn vývoj divadla v konkrétních lokalitách ČR, a to v Brandýse nad Labem a v Mladé Boleslavi. Blíže je pak prozkoumána ekonomická i kulturní činnost brandýských amatérských divadelních souborů a mladoboleslavského profesionálního divadla.