Internetová zavislosť - jedno z negatív rozvoja informačnej spoločnosti - Dvorská, Terézia; Sigmund, Tomáš; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Internetová závislosť je fenomén modernej doby. Súvisí s prenikaním internetu do všetkých oblastí spoločnosti, s možnosťami stať sa na "chate" niekým iným, zahrať si "svoje" hry, pozrieť si svoje obľúbené stránky. Prenikanie internetu do domácností je dôsledok premeny našej spoločnosti na informačnú spoločnosť, v ktorej sa kladie dôraz na získavanie informácií a ich využívanie v ďalších oblastiach života. Súčasný človek využíva internet takmer každodenne, s čím súvisí aj možný negatívny dôsledok, a to internetová závislosť. Internetová závislosť sa môže prejaviť v rôznych smeroch, môže byť spojená s komunikáciou na rôznych komunikačných kanáloch, s prezeraním nevhodných stránok, s čoraz väčšou potrebou pracovať s počítačom s využitím internetu či s čoraz väčším vysedávaním pri hraní počítačových hier. Naša práca popíše jednotlivé druhy internetových závislostí a naznačí možnosti, ktoré by mohli pomôcť zmierniť ich dôsledky pre jednotlivca. Súčasťou práce je aj praktická časť, v ktorej pomocou dotazníka vyslovíme závery tejto práce.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses