Analýza uplatnění absolventek na trhu práce před rodičovskou dovolenou a po rodičovské dovolené dovolené se zaměřením na kraj Praha - Harásková, Michaela; Szabová, Lucia; Nohál, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce řeší uplatnění absolventek na trhu práce ze dvou pohledů. Analyzuje uplatnění absolventek při vstupu na trh práce před rodičovskou dovolenou a po rodičovské dovolené v hlavním městě Praze. Práce se zaměřuje na překážky vstupu na trh práce, spojené s diskriminací žen na trhu práce, se začleněním žen po mateřské a rodičovské dovolené, s postojem zaměstnavatelů k ženám s dětmi a pracuje se státními opatřeními, která slouží jako pomoc ženám při návratu nebo začlenění do pracovní pozice po rodičovské dovolené. V závěru je zhodnocení analýzy a nastíněno optimálnější z řešení situace, vzhledem k současnému stavu na trhu práce, v hlavním městě Praze.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses