Postavení, reflexe a sebereflexe vybrané národnosti v Česku (aneb Číňané v Čechách - kulturní odlišnosti a integrace) - Vedralová, Zuzana; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se věnuje problematice asimilace čínské komunity na území České republiky a především v Praze, protože právě zde je největší počet čínských přistěhovalců. Cílem práce je zmapovat postavení této stále rostoucí komunity na našem území a její začlenění do české společnosti jak z hlediska socio-ekonomického, tak z hlediska kulturního. Podobně zaměřených prací u nás existuje zatím velmi málo, což je jedním z důvodů, proč jsem si toto téma vybrala. Práci lze rozdělit na tři části. První část se věnuje historii čínské emigrace a postupnému usazování na našem území. Druhá část se již podrobněji zaměřuje na česko-čínské soužití a problematiku integrace čínské komunity. Třetí část tvoří vlastní průzkum, zabývající se otázkou jaké mají Češi povědomí o této komunitě a jak na ně působí a dále jakou má česká veřejnost zkušenost s čínskou kulturou.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses