Fundraising neziskové organizace z oblasti kultury Občanské sdružení CZECHDESIGN.CZ - Matějková, Kamila; Hucková, Barbara, 1964-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá fundraisingem neziskové organizace, tedy možnostmi získávání finančních a nefinančních prostředků k zajištění provozu organizace a všech jejích projektů. Cílem je, na základě dostupných zdrojů a vlastních zkušeností autorky, zmapovat a zhodnotit možnosti financování Občanského sdružení CZECHDESIGN.CZ a určit jaká forma financování je pro tuto organizaci nejvhodnější. V teoretické části se práce věnuje neziskovým organizacím a fundraisingu obecně, zvláštní pozornost je pak věnována organizacím z oblasti kultury. Praktická část je už zaměřena na CZECHDEISGN.CZ, o. s. Popisuje jeho vznik, vývoj, poslání, koncepci, organizační strukturu a provozované aktivity. Dále analyzuje historii a současný stav financování. Poté je provedena rešerše vhodných způsobů financování organizace, jejich komparace, zhodnocení a vyvození závěrů.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses