Ochrana soukromí versus právo na informace - Škopec, Antonín (2012)
Tato práce se zabývá střety mezi dvěma základními lidskými právy- právem na soukromí a právem na informace. V těchto případech je totiž nutné jedno z těchto práv omezit, aby druhé právo mohlo být naplněno. Rozhodnout, které právo má být omezeno a které má naopak dostat přednost je však velmi problematické. Tato práce se tedy zaobírá otázkou, zda lze najít nějaký obecný princip či postup, jak k těmto kauzám přistupovat a podle jakých kritérií je řešit.