Ochrana soukromí versus právo na informace - Škopec, Antonín; Sigmund, Tomáš; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá střety mezi dvěma základními lidskými právy- právem na soukromí a právem na informace. V těchto případech je totiž nutné jedno z těchto práv omezit, aby druhé právo mohlo být naplněno. Rozhodnout, které právo má být omezeno a které má naopak dostat přednost je však velmi problematické. Tato práce se tedy zaobírá otázkou, zda lze najít nějaký obecný princip či postup, jak k těmto kauzám přistupovat a podle jakých kritérií je řešit.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses