Pokus o řešení dilemat v oblasti informační etiky - Suntychová, Jana; Sigmund, Tomáš; Vaněk, Jiří, 1946 únor 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce je zaměřena na dilemata informační etiky a nastínění jejich řešení. První část popisuje situace týkající se otázky, zda je třeba nových etických teorií či zda teorie obecné etiky jsou postačující. Na to navazuje i obsah zbytku práce, kde se autorka snaží na dilematech z oblasti informační etiky ukázat, zda jsou řešitelná prostřednictvím vybraných obecných etických teorií. Práce se zaměřuje na dvě oblasti etických problémů, a to na právo na informace a právo na ochranu soukromí. Vybrané teorie zahrnují teleologii, deontologii a etiku odpovědnosti. Po popisu těchto teorií následuje jejich aplikace na vybrané kauzy, kde jsou popsány nejen etické závěry, ale také právní úpravy a další informace, které jsou k případům relevantní.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses