Finanční analýza firmy Vitana, a.s. - Čermáková, Hana (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Vitana, a.s. v letech 2007-2010. Skládá se z teoretické části věnované podstatě finanční analýzy, jejím uživatelům, metodám a jednotlivým poměrovým ukazatelům. Druhou částí je část praktická, která se zaměřuje na představení společnosti Vitana, a.s. a provedení samotné finanční analýzy. Tato analýza spočívá v horizontální a vertikální analýze účetních výkazů a výpočtu ukazatelů rentability, likvidity, zadluženosti a aktivity. Následně jsou představeny také bankrotní a bonitní modely. V závěru práce jsou shrnuty výsledky provedené finanční analýzy.