Risk assessment vybraného podniku - Doležalová, Eliška; Antušák, Emil, 1948-; Mejdrech, Vlastimil, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se věnuje tématu risk assessmentu jako velmi podstatné části řízení rizik. Teoretická část práce objasňuje postavení risk assessmentu vzhledem k risk managementu, jeho obsah, strukturu a účel. Popisuje proces jeho provádění a jeho jednotlivé kroky, tedy identifikaci, analýzu a evaluaci rizik, provedení intervencí a monitoring. Prezentuje rovněž některé vybrané způsoby jejich provádění. V druhé, praktické části, je proveden rozbor stavu risk assessmentu ve vybraném podniku z oboru mezinárodní dopravy a zasilatelství. Na základě této analýzy jsou na tento podnik aplikovány poznatky teoretické části a jsou pro něj sestavena doporučení a metodika provádění risk assessmentu.
Vedoucí práce: Emil Antušák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses