Využití statistických nástrojů pro hodnocení ekonomické úspěšnosti firmy - Sirota, Sergej (2012)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit ekonomickou úspěšnost vybrané firmy pomocí nástrojů finanční analýzy a vhodně stanovených statistických metod. Pro každou firmu je důležité znát svou finanční situaci -- tedy jak na tom firma ve skutečnosti je. Musí se všechny důležité položky v účetních výkazech dát do souvislostí a znát jejich vývoj. Je to důležité kvůli tomu, aby firma mohla včas přijímat správná rozhodnutí a stanovovat si správné cíle do budoucna. První kapitola se bude věnovat finanční analýze, kde se provedou různé výpočty důležitých ukazatelů, které znázorňují finanční situaci ve firmě. Druhá kapitola se bude věnovat analýze časových řad ukazatele výsledku hospodaření po zdanění, vlastního kapitálu a krátkodobých závazků.