Využití statistických nástrojů pro hodnocení ekonomické úspěšnosti firmy - Sirota, Sergej; Löster, Tomáš, 1980-; Bílková, Diana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit ekonomickou úspěšnost vybrané firmy pomocí nástrojů finanční analýzy a vhodně stanovených statistických metod. Pro každou firmu je důležité znát svou finanční situaci -- tedy jak na tom firma ve skutečnosti je. Musí se všechny důležité položky v účetních výkazech dát do souvislostí a znát jejich vývoj. Je to důležité kvůli tomu, aby firma mohla včas přijímat správná rozhodnutí a stanovovat si správné cíle do budoucna. První kapitola se bude věnovat finanční analýze, kde se provedou různé výpočty důležitých ukazatelů, které znázorňují finanční situaci ve firmě. Druhá kapitola se bude věnovat analýze časových řad ukazatele výsledku hospodaření po zdanění, vlastního kapitálu a krátkodobých závazků.
Vedoucí práce: Tomáš Löster
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses