Vplyv vlastníckej štruktúry na správu spoločností v spoločnosti Slovnaft, a. s. - Jakúbek, Marek (2012)
Táto bakalárska práca pojednáva o vývoji a charakteristike vlastníckych štruktúr a jej vplyve na správu spoločností, pričom jej cieľom je zistiť, ako a akí vlastníci ovplyvňujú správu spoločností. Tento vplyv je analyzovaný na základe porovnania spôsobu získavania kapitálových prostriedkov, zmeny v organizácií a správnych orgánoch a tiež pomocou teórie zainteresovaných strán, konkrétne v spoločnosti Slovnaft, a. s.