Regionální dostupnost sociálních služeb z geografického hlediska - Srnová, Zdeňka (2012)
Cílem této práce je zmapovat a analyzovat dostupnost sociálních služeb v jednotlivých regionech České republiky. V první části jsou popsány základní pojmy týkající se sociálních služeb a jejich financování. Druhá část práce se zabývá ekonomickým a demografickým popisem jednotlivých krajů ČR. V třetí, analytické části, je pozornost zaměřena na zjištění struktury sociálních služeb v krajích za vybrané časové období. Součástí této kapitoly je časový vývoj ukazatelů, které dostupnost sociálních služeb ovlivňují.