HODNOCENÍ KVALITY ŽIVOTA Z HLEDISKA MĚR CHUDOBY - Brázdilová, Michaela; Malá, Ivana, 1962-; Čabla, Adam, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením kvality života z pohledu měr chudoby. Cílem je ukázat, jak sociální podmínky obyvatel ovlivňují subjektivní vnímání kvality života. V práci je uveden přehled nejvýznamnějších výzkumů v této oblasti, z nichž Průzkum o vnímání kvality života v 75 evropských městech a šetření Příjmy a životní podmínky jsou podrobněji analyzovány. Je zde zjišťována závislost problému chudoby na ostatních sociálních ukazatelích. Poslední kapitola se věnuje výpočtům měr chudoby, především míry ohrožení chudobou, avšak zmíněny jsou i další ukazatele chudoby z pohledu příjmové nerovnosti. V závěru je předložen index chudoby jako jeden z možných kvantifikátorů sociální oblasti kvality života.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses