Statistická analýza konzumace stolního vína v České republice se specifickým zaměřením na víno krabicové - Procházková, Romana (2012)
Cílem této práce je statistická analýza konzumace stolního vína v České republice se specifickým zaměřením na víno krabicové. Práce je rozdělena do tří částí. První, teoretická část popisuje základní pojmy a statistické metody, použité v praktické části této práce. Druhá část analyzuje odpovědi respondentů na položené otázky z šetření MML-TGI (Market & Media & Lifestyle -- Target Group Index). Třetí část je zaměřena na analýzu časových řad - vývoje cen stolních vín. V závěru jsou shrnuty výsledky této práce. Na základě přístupu polynomiální regrese jsou vyrovnány časové řady průměrných cen jednotlivých druhů stolních vín, které jsou přehledně zobrazeny v grafech.