Dopady měnové politiky ECB na finanční stabilitu jednotlivých zemí eurozóny - Bohatec, Martin; Pfeifer, Lukáš; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce usiluje o nalezení hlavních příčin nedávné hospodářské krize v zemích eurozóny s přihlédnutím k rakouské teorii hospodářského cyklu. Práce se kriticky staví k jednotné měnové politice Evropské centrální banky, která vlivem společných úrokových sazeb pro heterogenní ekonomiky usnadnila zemím jako Španělsko a Irsko čerpání nadměrného množství úvěrů, které v souladu s rakouskou teorií vedlo k akumulování chybných rozhodnutí, především na nemovitostním trhu a následně vyústilo v hospodářském propadu. Vybrané země jsou podrobeny bližšímu zkoumání ekonomických ukazatelů za celé období v měnové unii.
Vedoucí práce: Lukáš Pfeifer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses