Specifika trhu rychloobrátkovým zbožím v Ruské federaci - Burdina, Maria (2012)
Práce se zabývá specifikou maloobchodu v Ruské federaci se zaměřením na trh rychloobrátkového zboží. První část se věnuje teoretickým pojmům z oblasti retailu, trhu FMCG, obchodní logistiky. Další část je věnována rozvoji maloobchodu v Ruské federaci od 90. let a současným tendencím na trhu. Třetí část obsahuje popis specifických rysů podnikání v Rusku, zaměřuje se na zvláštnosti konceptu cash & carry, specifiku logistiky. V poslední části je provedena analýza vybrané firmy Metro Cash & Carry Russia v podminkách specifiky ruského retailu, cílem je vyjasnit zda tato specifika odráží na fungování dané společnosti v Rusku.