Dynamika měnové integrace se zaměřením na EMU - Kříž, Karel; Mládek, Josef; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
V souvislosti s vývojem v eurozóně v posledních letech je jasné, že je současný stav dlouhodobě neudržitelný a je zapotřebí provést určitá opatření, která by zajistila její fungování i do budoucna. Cílem této práce je nalézt nejvhodnější východisko pro Evropskou unii jako celek. Práce představuje a porovnává tři nejpravděpodobnější scénáře budoucího vývoje. Pro lepší pochopení problematiky je obsažen stručný přehled vývoje evropské integrace, dále je vysvětlen pojem optimální měnová oblast a především kritéria, která by měla taková oblast splňovat, a na příkladech dalších měnových unií jsou uvedeny možné hrozby, kterým mohou měnové unie čelit.
Vedoucí práce: Josef Mládek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses