Vnímání Southwestern company studenty vysokých škol - Cimbura, Zdeněk (2012)
V mé bakalářské práci se věnuji firemní identitě a image. Zaměřuji se také na problematiku public relations, jakožto důležitý prvek firemní komunikace. Teoretická část je věnována tvorbě žádoucí image skrze firemní identitu a dále také public relations, budování reputace a sociální odpovědnosti firem. Cílem práce je zhodnotit, jak studenti vysokých škol vnímají americkou nakladatelskou společnost Southwestern a její letní program, kterým se společnost prezentuje na vysokých školách. V návaznosti na teoretická východiska je v praktické části představena společnost Soutwestern a její letní program Southwestern Advantage. Klíčovým bodem je výzkum týkající se firemní image. Dotazníkovým šetřením je zkoumána firemní kultura a komunikace. Pomocí sémantického diferenciálu je zkoumán firemní design a produkt. Závěr obsahuje doporučení na zlepšení vnímání společnosti studenty vysokých škol.