Historický vývoj systému input-output tabulek na území České republiky - Kieslichová, Kateřina; Zbranek, Jaroslav; Sixta, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem bakalářské práce je popsat historický vývoj systému input-output tabulek na území České republiky. První část je zaměřená na důležité osobnosti které ovlivnily vývoj systému input-output tabulek, na historický vývoj standardů národního účetnictví z hlediska systému input-output tabulek a v neposlední řadě i na konstrukci a použití systému input-output tabulek. Druhá část práce je zaměřena na praktické využití symetrických input-output tabulek. Obsahuje obecné vzorce, podle kterých se počítají různé analýzy. V této části je provedena jednoduchá input-output analýza, která zkoumá modelovou situaci zvýšení investic do produktů stavebnictví pomocí symetrických input-output tabulek sestavených podle různých standardů..
Vedoucí práce: Jaroslav Zbranek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses