Využití informací odpovědnostního účetnictví pro řízení servisního střediska - Neuvirt, Jan (2012)
Bakalářská práce "Využití informací odpovědnostního účetnictví pro řízení servisního střediska" popisuje postavení a řízení odpovědnostních servisních středisek ve výrobních podnicích. Teoretická část práce je zaměřená na odpovědnostní účetnictví a stanovení výsledku hospodaření střediska, včetně jeho analýzy. V praktické části jsem aplikoval teoretické poznatky ve výrobním podniku GZ Digital media, a.s. Z analýzy řízení střediska doprava jsem společnosti doporučil aktualizovat systém oceňování výnosů a nákladů a rozšířit způsob vyhodnocení vnitropodnikového výsledku hospodaření střediska.