Využití kalkulací a rozpočtů pro plánování investic ve stavební firmě - Netík, Michal (2012)
Tato diplomová práce se zaměřuje na využití nástrojů strategického manažerského účetnictví pro hodnocení investic ve stavební výrobě. Podrobněji se zabývá zejména vzájemným integračním vztahem kalkulace životního cyklu a čisté současné hodnoty. Téma je řešeno ve dvou vzájemně spjatých částech. První část hodnotí možnosti aplikace obou nástrojů v podmínkách stavební výroby. Druhá část již za pomoci těchto nástrojů hodnotí konkrétní stavební projekt a dává podklady k investičnímu doporučení, zda projekt zrealizovat či nikoli.