Využití kalkulací a rozpočtů pro plánování investic ve stavební firmě - Netík, Michal; Král, Bohumil, 1952-; Brabec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zaměřuje na využití nástrojů strategického manažerského účetnictví pro hodnocení investic ve stavební výrobě. Podrobněji se zabývá zejména vzájemným integračním vztahem kalkulace životního cyklu a čisté současné hodnoty. Téma je řešeno ve dvou vzájemně spjatých částech. První část hodnotí možnosti aplikace obou nástrojů v podmínkách stavební výroby. Druhá část již za pomoci těchto nástrojů hodnotí konkrétní stavební projekt a dává podklady k investičnímu doporučení, zda projekt zrealizovat či nikoli.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses