Řetězové obchody - analýza a možnosti optimalizace v oblasti DPH - Doubková, Anna; Toman, Petr; Bauernöplová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou řetězových transakcí. Hlavním cílem práce je navrhnout společnostem, které se účastní řetězového obchodu v modelovém zadaní případové studie, vhodná opatření k optimalizaci jejich daňových povinností souvisejících s daní z přidané hodnoty. Možná optimalizační opatření jsou rozdělena podle tří základních kritérií: z hlediska sjednocení zdaňovacích období, z hlediska daňové úspory v oblasti cash flow a z hlediska snížení administrativní zátěže. V práci je provedena analýza klíčových ustanovení obsažených v recastu Šesté směrnice, v zákoně o dani z přidané hodnoty a v rozsudcích Soudního dvora Evropské unie. Na základě komparace variantních řešení jsou vyhodnoceny nejoptimálnější postupy a doporučena patřičná opatření.
Vedoucí práce: Petr Toman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses