Analýza vztahu mezi ziskovostí firem a jejich úspěšností v získávání veřejných zakázek ve vybraném odvětví - Bohuslavová, Eliška (2012)
Tématem této práce je analýza ziskovosti firem a jejich úspěšnosti při získávání veřejných zakázek v odvětví IT služeb. První část práce je zaměřena na popis právní úpravy veřejných zakázek od vzniku České republiky do současnosti. V druhé kapitole se práce věnuje popisu specifik při zadávání veřejných zakázek v IT sektoru. Jsou zde zároveň popsány i problémy, které jsou s tímto odvětvím při zadávacím řízení spojeny. Další část práce je vyhrazena pro charakteristiku IT trhu veřejných zakázek v České republice. V poslední praktické části jsou pomocí korelačních koeficientů a regresní analýzy zkoumány faktory ovlivňující zadávací řízení veřejných zakázek, přičemž je kladen důraz na vztah ziskovosti a podílu veřejných zakázek na celkových tržbách.