Harmonizace sazeb DPH v Evropské unii - Knedlíková, Jana; Zídková, Hana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této práce je analýza vývoje harmonizace sazeb daně z přidané hodnoty v jednotlivých členských státech EU a zhodnocení její úspěšnosti. Teoretická část práce se věnuje popisu daňové harmonizace, dále pak metodám a prostředkům, kterými je cílů daňové harmonizace dosahováno. Následně analyzuje vývoj jednotlivých směrnic Rady EU, které právně upravují harmonizaci sazeb daně z přidané hodnoty, a to v chronologickém sledu. Praktická část se zabývá samotnou analýzou sazeb DPH v členských státech EU. Pomocí statistických metod měření variability tato práce zkoumá, zda je daňová harmonizace DPH úspěšná či nikoliv.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses