Vyhodnocení podnikatelského záměru - Krčilová, Jana; Neumaierová, Inka, 1960-; Tadevosyanová, Luiza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této práce je vyhodnocení investice do fotovoltaické elektrárny. Oblast fotovoltaiky v ČR zaznamenala v poslední době veliký rozmach a zároveň zde od roku 2011 proběhlo mnoho změn, které zhoršily podmínky podnikání v tomto oboru. Tato práce vyhodnocuje podnikatelský plán na základě skutečných údajů během tří let provozu a porovnává je s předpokládanými výsledky po dobu životnosti fotovoltaické elektrárny. K vyhodnocení této investice je použito několik ekonomických ukazatelů, které zachycují efektivnost a přidanou hodnotu projektu. Vyhodnocení je provedeno ve dvou možných scénářích. Stěžejní je vyhodnocení aktuálně nejpravděpodobnějšího scénáře pozměňovacího návrhu zákona č. 180/2005 Sb. a dále z hlediska původního scénáře s 26% srážkovou daní po celou dobu životnosti elektrárny. Výstupem by mělo být rozhodnutí o tom, zda se investorovi vyplatí pokračovat v projektu či ne.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses