Analýza vlivu antimonopolní politiky na hollywoodský filmový průmysl ve čtyřicátých letech 20. století - Wolf, Vojtěch (2012)
Ve čtyřicátých letech 20. století zažil Hollywood největší změny ve své historii. Na základě série antimonopolních vyšetřování rozhodl Nejvyšší soud o zrušení hollywoodského studiového systému -- produkce, distribuce a vlastnění kin. Výsledkem rozhodnutí bylo, že studia musela odprodat řetězce kin a upustit od obchodních praktik, jako je vázaný prodej filmů či blind selling. Cílem mé bakalářské práce je objasnit, jak byl tímto zásahem ovlivněn filmový průmysl a zdali k němu mělo vůbec dojít.