Analýza vlivu antimonopolní politiky na hollywoodský filmový průmysl ve čtyřicátých letech 20. století - Wolf, Vojtěch; Stellner, František, 1966-; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Ve čtyřicátých letech 20. století zažil Hollywood největší změny ve své historii. Na základě série antimonopolních vyšetřování rozhodl Nejvyšší soud o zrušení hollywoodského studiového systému -- produkce, distribuce a vlastnění kin. Výsledkem rozhodnutí bylo, že studia musela odprodat řetězce kin a upustit od obchodních praktik, jako je vázaný prodej filmů či blind selling. Cílem mé bakalářské práce je objasnit, jak byl tímto zásahem ovlivněn filmový průmysl a zdali k němu mělo vůbec dojít.
Vedoucí práce: František Stellner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses