Vývoj spotřebních daní v ČR od roku 1993 - Ryklová, Simona; Provazník, Kamil; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této práce je zmapování vývoje spotřebních daní v České republice před vstupem do Evropské unie a následné změny v daňovém systému po vstupu. Teoretická část práce je zaměřena na vývoj legislativy v České republice a daňovou harmonizaci s pravidly Evropské unie. Praktická část této práce je zaměřena na vývoj inkasa a příjmů státního rozpočtu od roku 1993 ze spotřebních daní a komparaci sazeb jednotlivých daní s vybranými členskými státy Evropské unie.
Vedoucí práce: Kamil Provazník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses