Nákladní říční doprava na Dunaji v Rakousku - Hrančík, Přemek; Novák, Radek, 1960-; Zelený, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Úvodní část této diplomové práce se zaměřuje na podrobnou charakteristiku oblasti Podunají, dále na samotnou řeku Dunaj a také na probíhající mezinárodní spolupráci zainteresovaných podunajských zemí. Další část obsahuje komplexní analýzu nákladní říční dopravy na rakouském dunajském úseku z hlediska historického vývoje, současného stavu zbožových přeprav, vybavenosti a výkonnosti jednotlivých rakouských přístavů a také dostupnosti toku pro nákladní lodě v průběhu roku. V závěru práce jsou hlavním tématem aktuální problémy, kterým musí v dnešní době čelit nákladní říční dopravci na dunajském úseku v Rakousku, přičemž jsou zde rovněž uvedena možná řešení těchto problémů. Pozornost je věnována také významu vnitrozemské dunajské plavby pro celé Rakousko.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses