Zdanění práce - mezinárodní komparace - Kaszová, Klára; Tepperová, Jana; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá tématikou zdanění práce, úplných nákladů práce a jednotkových nákladů práce. Metodikou jejich vykazování a vývojem v letech 2004 -- 2008. Obsahově je rozdělena do tří částí. První část se věnuje vymezení důležitých pojmů a jejich nadefinování z hlediska různých mezinárodních statistik. Druhá část je prakticky orientovaná a zabývá se vývojem nákladů a zdanění práce s důrazem na změny v období globální hospodářské krize. Pro doplnění této práce slouží třetí část, kde je podrobněji rozebírán index McWage jako vhodný budoucí komparační nástroj mezd.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses